Een goede baan vind je ook niet zonder actief op zoek te gaan. Het kan natuurlijk gebeuren, maar het is echt zelden, zowel bij het zoeken naar werk als bij het aangaan van een relatie. Mensen die wachten op een baan zijn in de meeste gevallen werkloos, mensen die wachten op de juiste partner zijn meestal vrijgezel. Maar dat wil niet zeggen dat je nu wanhopig in een hoekje moet gaan zitten en alles moet vergeten. Doe de moeite om iemand te vinden, maar doe niet alsof elk menselijk lichaam genoeg is.

Ga naar plekken waar mensen dezelfde dingen leuk vinden als jij

De evenementen die georganiseerd worden voor alleenstaanden zijn meestal niet gezellig, daar hoef je dus niet naar toe te gaan. Maar je kunt wel proberen iets te vinden dat je zelf leuk vindt. Ga op zoek naar sociale groepen online of in het echte leven, maar met een achtergrond die bij je past. Als je betrokken raakt bij een politieke partij kun je er zeker van zijn dat er meer mensen zijn die denken zoals jij. In ieder geval doe je iets wat je leuk vindt en op zijn best ontmoet je zo iemand die gelijkgestemd is.

Mensen ontmoeten doe je echt niet als je de hele dag met je hoofd bijna in een klein beeldschermpje verdwijnt. Mensen klagen te vaak dat ze niemand ontmoeten, maar dan gaan ze eens uit en staren dan de hele tijd naar hun slimme telefoon of tablet.

Waar je ook bent, wees aanwezig en kijk de kamer rond om te zien wie er naar je kijkt. Maak drie seconden oogcontact met die leuke vreemdeling of dat meisje met die mooie lippen en glimlach – dat is een uitnodiging voor hem of haar om naar je toe te komen en met je te praten. Een professioneel relatiebureau is niet makkelijk te vinden, maar kan wel helpen bij je zoektocht. Het kan belangrijk zijn langer te zoeken naar het juiste relatiebureau.

Zoek geen romantiek, zoek partnerschap

Romantiek is voor afspraakjes, en het is leuk om af en toe in je huwelijk ook eens een afspraakje te maken, maar het is partnerschap dat je door de moeilijke tijden heen helpt.

Zoek niet naar iemand waar je op staande voet verliefd op wordt. Dan loop je al snel tegen een controlefreak aan. Zoek iemand die houdt van geven en nemen, die je mening vraagt en die in overweging neemt, die ook geeft om wat jij wilt.

Als je zelf de echte liefde niet kunt vinden komt dat mogelijk omdat je jezelf al niet zo goed voelt. Als je van jezelf en van je leven houdt heb je gewoon meer kans een zelfverzekerde en behulpzame partner te vinden. Daar moet je dus aan werken, je moet de persoon zijn die je zou willen ontmoeten. De hulp van relatiebemiddeling kan dan welkom worden. Relatiebemiddeling hulp om je jezelf te leren kennen.

Neem de tijd om op jezelf te zijn

Het is belangrijk na een scheiding of elke breuk na een lange relatie om wat tijd te nemen om alleen te zijn. Je zult beter in staat zijn om de juiste persoon te ontmoeten als je de tijd neemt om te genezen. Die tijd kun je gebruiken om uit te zoeken wie je bent, na te denken over wat er mis ging, als er iets mis gegaan is. Je moet voorkomen dat je steeds dezelfde fouten maakt.

Als je een partner in je leven zoekt heb je iemand nodig die op dezelfde manier in het leven staat als jijzelf. Daar kun je makkelijker een gezonde relatie mee opbouwen. Er zijn minder twistpunten en dus is er minder wrijving. Als je toch verder wilt met een tegenpool moet je echt blijven bouwen aan de relatie, geven en nemen.