Blinddate

blind date zeeland

Een blinddate wordt steeds populairder, ook in Zeeland en is een leuke manier om anderen te leren kennen. Zo zie je dat soms een blinddate wordt opgezet door vrienden en kennissen, maar steeds vaker vinden deze dates ook plaats door middel van relatie bemiddeling bureau’s. Verder kunnen mensen ook zelf besluiten tot een blind date als mensen elkaar zijn tegen gekomen op een forum, of via bijvoorbeeld een chatbox en elkaar nog nooit eerder hebben gezien.

Maar ook mensen die via e-mail of via telefoon contact hebben kunnen elkaar weel eens willen ontmoeten. Wanneer je elkaar nog nooit hebt gezien, en ook geen foto’s van elkaar hebt gezien, dan is er sprake van een echte blind date en zul je tijdens de date de persoon voor het eerst in levende lijve ontmoeten. Het is mogelijk een afspraak te maken telefonisch, via internet, of op de manier hoe jij hebt gecommuniceerd met deze persoon. Echter bieden steeds meer relatie bureau’s de mogelijkheden voor blind dates tijdens verschillende avonden. Wel raden veel bureuas en experts aan om voor een blindddate te kiezen op een unieke locatie. kies er dan ook niet voor om uit eten te gaan, wat iedereen al doet. Veel leuker is het naar een plek toe te gaan die unieker is en waar er wat te beleven is. Kies bijvoorbeeld voor een tentoonstelling, een botanische tuin, of ga je toch voor een proeverij?

blinddate  zeeland

 Meer informatie over een blinddate

Een blinddate regelen is vaak niet heel moeilijk. Zo kun je gebruik maken van online dating websites, maar ook zijn er tegenwoordig meer swipe apps waarbij je na een match elkaar een berichtje kunt sturen en vervolgens elkaar beter kunt leren kennen.

dating
blinddate regelen

Wel zijn er wat ongeschreven regels voor een blinddate. Zo is het niet netjes stiekem de persoon op te zoeken. Ook is het belangrijk dat je alleen de voornaam vraagt en de telefoon nummer. Als een blind date wordt opgezet is het aan te raden alleen te vragen voor de voornaam van de ander, anders kunnen jullie elkaar op zoeken en dit maakt de hele blinddate ervaring natuurlijk minder leuk. Het is onmogelijk om van te voren te voorspellen hoe de blinddate zal verlopen. Wellicht heb je van je zelf al wel een aantal gedachten hoe elk scenario kan lopen. Belangrijker is het om er gewoon voor te gaan, je beste zelf te zijn, en dan zie je wel hoe het verloopt.

Soms kan een blind date wat awkward zijn, belangrijk is het om hier door heen te prikken. Zo ken je uiteraard wel de akelige stiltes, die soms kunnen voorkomen. Probeer over dagelijkse onderwerpen te praten of over werk of het weer bijvoorbeeld op het moment dat het gesprek dreigt wat vast te lopen. Probeer je zelf niet te zenuwachtig te maken, het komt goed.

blind dating