Helaas ontstaan er erg vaak ongelukken in het verkeer. Mocht je hiermee te maken krijgen dan kan dat voor de nodige problemen zorgen. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk schade oploopt door een ongeluk, is het belangrijk dat je het papierwerk direct na een ongeluk in orde maakt. Mocht je naar het ziekenhuis zijn afgevoerd, dan is dit uiteraard een ander verhaal.

Wie was de schuldige?

Bij een ongeluk is er altijd een partij de schuldige. Om te bepalen wie er op moet draaien voor de schade, dient er worden vastgesteld wie de fout heeft gemaakt. Mocht je hier samen met de andere bestuurder niet uitkomen, dan kun je hier eventueel de politie voor bellen. De politie maakt een notitie van het ongeluk en omschrijft zo duidelijk mogelijk hoe het ongeluk tot stand is gekomen. Dit zodat de verzekeringen onderling met elkaar kunnen uitvechten wie er opdraait voor de schade.

Lat de schade vaststellen

Om er zeker van te zijn dat alle schade wordt vergoed, is het van belang dat je door een advocaat in Oosterhout laat vaststellen wat de schade precies is. Dit kan gaan om materiële schade zoals de kapotte auto en kleding, maar daarnaast kan je er ook lichamelijk letsel aan over hebben gehouden. Zo wordt er bijvoorbeeld erg vaak gesproken over nekklachten na een ongeluk. In veel gevallen wordt dit een whiplash genoemd. Bij een eventuele rechtszaak kan je hier een vergoeding voor krijgen van de tegenpartij. In Nederland gaat dit vaak wel om vrij kleine bedragen.

Heb je recht op een schadevergoeding?

Het is zeer belangrijk om vast te stellen of je recht hebt op een schadevergoeding. Vooral wanneer je er daadwerkelijk lichamelijk letsel aan over hebt gehouden. Om ervoor te zorgen dat je een gepaste schadevergoeding krijgt, dien je een advocaat in te schakelen. Naast dat de advocaat je helpt bij de zaak, kent hij hoogstwaarschijnlijk ook mensen bij wie je terecht kunt voor hulp. Dit kan gaan om een fysiotherapeut, maar ook om een psycholoog die je helpt bij de mentale schade. Op de lange termijn kan het namelijk erg goed helpen om hier hulp bij te krijgen.