Niks is beter voor de wereld om duurzamer te leven. Wij zijn met zijn alle al goed bezig door te scheiden en spullen te hergebruiken. Alleen kan het altijd nog wat duurzamer. Mensen zien vaak de consequenties er niet van in als ze niet duurzaam leven. Vooral in het bedrijfsleven wordt hier minder opgelet. De horeca heeft bijvoorbeeld ook veel afval. Dat is logisch maar schaf dan als horeca zijnde een container aan waar al het afval in kan en dat ook nog gescheiden. In dit artikel lees je alles over hoe jij nog duurzamer kan leven en een steentje bij kan dragen aan een beter milieu.

Vervang je plastic producten met herbruikbare producten

Om duurzamer te leven is dit een hele goeie tip. Wij produceren met zijn allen enorm veel afval en kopen ook nog veel te veel plastic dingen. Dit wordt vervolgens dan weggegooid en dat is zonde. Probeer ook zo min mogelijk producten te kopen in een plastic verpakking. Heb je dan toch iets van plastic scheidt het dan goed en wellicht kan je het nog hergebruiken. 

Probeer minder vlees te eten

Als je duurzamer wilt leven, kan je beter minder vlees eten. Dat is duurzamer en beter voor het klimaat. Zo zijn er namelijk ook minder CO2 uitstoten. De CO2 is gevaarlijk als het te veel wordt, want daardoor kan het klimaat veranderen. Koop je één kilo vlees, dan is daar zo’n vijf kilo voer voor nodig. Het is daarom echt veel beter voor de natuur om minder vlees te eten. We hebben het dan nog geeneens gehad over het grond waar de dieren opstaan, waar eigenlijk bossen hadden moeten staan.

Koop tweedehandse producten

Hergebruiken is super belangrijk. Het is zoveel beter voor het milieu. De productie om een nieuwe broek te maken kost veel grondstoffen en ook hier tot je veel CO2 uit. Waarschijnlijk wordt het na een paar keer toch weer weggegooid. Het is dan leuk om het door te geven aan iemand anders. Zonde om weg te gooien als het nog in goede staat is. Je kunt tegenwoordig ook zien of een kledingmerk duurzaam is en of er slavernij aanwezig is. Het is goed om dit ook te controleren voordat je iets koopt. 

Neem vaker het OV 

Door minder vaak de auto te pakken in je eentje, kan je al heel wat bijdragen door met het openbaar vervoer te gaan. Zo komen er ook mee CO2 vrij. Het OV kan je ook gerust pakken om naar het buitenland te gaan. Vliegen kost alleen maar meer CO2.