Aan online dating websites en dating apps is er geen gebrek, sterker nog: sinds de eerste lockdown werd aangekondigd, is het aantal online dating platforms sterk gestegen. Waaronder ook de 50+ dating apps en websites. En dat is natuurlijk erg leuk, maar wat als je als 50-plusser na een poos behoefte hebt aan meer? Je wil jouw date ook wel eens in het echt zien en spreken. Hoe kan je corona-proof daten aanpakken?

Online 50+ dating met beeld en geluid

Veel dating apps voor 50-plussers beginnen met de mogelijkheid om te chatten met je ‘date’ zodra je een match hebt gevonden. Als het klikt en jullie willen allebei na een tijdje iets meer dan alleen chatten, denk er dan eens over om te gaan videobellen met elkaar. Zo hoor je elkaars stem, praat je ‘live’ met elkaar en kan je elkaar ook zien. Dat zijn drie voordelen die een chat niet kan bieden. Voor sommigen is beeldbellen al best spannend, dus dit kan een goede tweede stap zijn in je dating proces.

Corona-proof afspreken met je date

Met veel gesloten gelegenheden en de strenge maatregelen kan het lastig en ook beangstigend zijn om veilig met elkaar af te spreken. Toch is het heel begrijpelijk dat je na enkele weken online dating elkaar toch graag eens in het echt wil zien. Bespreek van tevoren hoe groot jullie sociale kring is en kies bij voorkeur een activiteit die buitenshuis is. In de open lucht is de kans op besmetting minder groot. Houd je natuurlijk aan de maatregelen. Zo kan je elkaar toch in het echt ontmoeten!

50+ dating apps en websites

Ben je een 50-plusser en zoek je gezelschap in deze tijden? Iedereen voelt zich een stuk eenzamer tijdens de lockdowns en veel mensen zoeken dan ook niet per se een date, maar wel nieuwe contacten om een gezellige tijd mee te hebben. Online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om contact te leggen. Kijk eens bij deze populairedating sites en wie weet zit er naast een gezellige vriend(in) ook wel een nieuwe vlam bij!