Indonesie Sliders japan Costa-Rica-OrangeBlue

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Agenda

No current events.

Origineel artikel op PZC.nl

Foto: PZC - Peter NicolaiBRESKENS - Honderden liefhebbers van folklore, muziek en dans genoten op de tweede Dolle Woensdag van 2011 van de optredens van twee dansgroepen.

Na swingende en vooral meeslepende muziek uit het Zuid-Amerikaanse Argentinië was er een optreden van de meer statige Indonesische dansers. Beide groepen hadden een eigen orkest met weer geheel eigen instrumenten. Ook de kleding, het felle rood van de pampa's tegen de meer zachte kleuren uit het oosten, zorgden voor een groot contrast.

Het publiek was dolenthousiast en regelmatig ruiste er een regen van applaus over de dansers. De weergoden waren allen goedgezind, het bleef verder droog op het plein.

Breskens was voor de dansers uit Argentinië en Indonesië een soort generale repetitie, vanaf vandaag tot en met zaterdag treden de groepen op tijdens het Folklorefestival 'Zeeland meets the World' in Sas van Gent.

Er zijn dit jaar vijf landen vertegenwoordigd, naast Argentinië en Indonesië treden ook groepen uit Kosovo, Japan en België op. Zaterdag 23 juli is er een optreden op de Markt te Terneuzen.