Indonesie Sliders japan Costa-Rica-OrangeBlue

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Agenda

No current events.

Origineel Artikel op PZC.nl

PZC ArchieffotoSAS VAN GENT - Het Internationale Folklore Festival in Sas van Gent komt deze zomer terug, na een onderbreking van een jaar.
De organisatie besloot in 2010 het dansfeest te schrappen bij gebrek aan sponsorgeld. De economie is aangetrokken. Het is nu wel gelukt genoeg sponsors te vinden.Voorzitter Jacques Sol is maar wat blij dat het Internationale Folklore Festival dit jaar van 20 tot en met 24 juli de 36ste editie kan houden. "Het was doodzonde dat we vorig jaar vanwege zoiets banaals als een economische crisis verstek moesten laten gaan", stelt Sol, "maar in 2009 hadden we al reserves moeten aanspreken."

Het festival speelt zich af op oud, vertrouwd terrein, het Keizer Karelplein in Sas van Gent. Duizend stoelen komen daar. Die zijn, vertelt Sol, bij alle optredens bezet. Vijf groepen zijn tot nu toe vastgelegd, allemaal van buiten Europa. Sol wil nog niet zeggen waarvandaan. De groepen treden ook op tijdens de Culturele Dag in Terneuzen (23 juli), in Hulst en een Dolle Woensdag in Breskens. De dansers verblijven bij zo'n honderd gastgezinnen die minimaal twee mensen onderdak bieden.

REACTIES op PZC.nl

Wellicht een idee om een blad uit te geven waarin ondernemers, tegen een schappelijke prijs, kunnen adverteren?
Dat brengt ook weer wat financien in het laatje en houdt hopelijk dit belangrijke culturele festijn in stand!
Sas van Gent heeft het echt nodig!!
Hans - 05-05-2011 | 19:01

Ja, weer leuk leven in de brouwerij. Het festival laat zien dat alle rangen, standen, rassen en religies wel goed met elkaar kunnen omgaan, ook al is het op klein(ere) schaal.
Organisatie: HEEL VEEL SUCCES EN NATUURLIJK OOK PLEZIER!
Alexia - 05-05-2011 | 15:01

Dit is nu eens fijn nieuws om te lezen! En nu maar hopen dat het nog heel lang kan blijven bestaan.
En voor alle bezoekers die nog nooit gastgezin zijn geweest en blijkbaar dit gratis te bezoeken festival toch weten te waarderen (heb er vele gehoord dat ze het vorig jaar enorm gemist hebben), koop wat extra consumptiebonnen die je niet gebruikt, dan zijn er weer wat meer inkomsten voor de organisatie, of doe gewoon een vrijwillige bijdrage !!!
Jeannine - 05-05-2011 | 09:23